• Dit evenement is voorbij.

Workshop Hoopers en Workshop Detectie

17 oktober 2020 @ 13:00 - 17:00

Zondag 11 oktober wandeling in het buitengebied van Culemborg.

Startpunt: ca 1 km voorbij de Langeaventuurseweg 1 (let op de vlag van Scandia)

Aanmelden verplicht i.v.m Corona (maximaal 8 personen kinderen niet meegerekend)

Exacte routebeschrijving volgt na aanmelding.

Vanwege het agrarische gebied mogen honden alleen aangelijnd mee.

De wandeling bestaat uit 3 delen. De eerste twee delen lopen in elkaar over en lopen tussen de weilanden door en langs breed water en eindigt in jong bos. Dit gedeelte duurt ongeveer 45 min. Terug loop je ongeveer dezelfde route. Voor wie deel 3 erbij wil nemen, die moet een stukje langs een smalle binnenweg lopen, ongeveer 5 minuten, waarna de weg wordt overgestoken en er verder gewandeld kan worden. De paden zijn breed omdat er landbouwvoertuigen over moeten kunnen rijden en zijn deels verhard met schelpen en deels alleen gras. Dit gedeelte loopt rond of liever gezegd vierkant en duurt ongeveer een uur. Geen horeca, koffie en zo in eigen beheer. Wandeling is alleen bedoeld voor leden van Scandia.

Zaterdag 17 oktober 2020 willen we op het veld van KC URV 2 workshops organiseren, nl. workshop Hoopers en workshop Detectie. Beide workshops zijn bedoeld voor beginners en leuk om uit te zoeken of één van deze activiteiten iets voor u en uw hond is.

Er wordt gewerkt in kleine groepjes, zodat we de regels van het RIVM in acht kunnen nemen.

Wat is Hoopers: Hoopers is een lichte vorm van behendigheid, waarbij geen hoogtesprongen gebruikt worden, maar wel de hoopers, tunnels en tonnen. De sport is dan ook geschikt voor zowel jonge als oude honden. De honden dienen wel sociaal te zijn en in een groepje te kunnen werken.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen gaan we kijken of we gaan werken met één groep of halverwege de middag nog een tweede workshop organiseren.

Op dezelfde middag, zaterdag 17 oktober dus, organiseren we op hetzelfde veld ook een workshop Detectie. Ook dit is bedoeld voor beginners. Met behulp van boxen en dozen gaan we kijken of uw hond het leuk vindt om met z'n neus aan het werk te gaan.

Voor aanmelding of meer informatie: [email protected]
Na aanmelding ontvangt u, zodra we weten of en hoeveel groepen er zullen zijn, uitgebreide informatie.

Datum:
17 oktober 2020
Tijd:

Scandia Secretariaat
secretariaat@scandia-rasvereniging.nl

KC URV (Utrechtse Rashonden Vereniging)
Manitobadreef 8
Utrecht, 3565 CH