• Dit evenement is voorbij.

Jonge Hondendag

Keurmeesters: mevrouw Roel van Veen en de heer Evert Verschoor

Inschrijvingen zijn mogelijk voor jonge honden in de leeftijd van drie maanden tot drie jaar. Om precies te zijn moeten ze geboren zijn na 15 mei 2019 en voor 15 februari 2022.

Speciaal verzoek aan de fokkers om de deelnemende honden van hun nest(en)  in één keer op te geven. Dat is administratief eenvoudiger te verwerken en bespaart veel tijd.

De fokker moet lid zijn van Scandia, de pup eigenaar hoeft geen lid te zijn, inschrijving is GRATIS.

Inschrijven is mogelijk tot en met 01 mei via het inschrijfformulier hieronder.

Dit evenement is enkele jaren geleden opgezet om fokkers de mogelijkheid te geven de pups van hun nest(en) éénmaal per jaar bij elkaar te zien en te laten beoordelen en dat gedurende 2 of 3 jaar. Hierdoor kan een goed beeld worden gevormd van de ontwikkeling van de jonge honden en de doorgegeven eigenschappen van de ouders. Dit is niet alleen interessant voor de fokkers zelf maar ook voor degenen die op zoek zijn naar een (toekomstige) dekreu. Daarom zijn importhonden ook zeer welkom deze dag. Zij kunnen mogelijk nieuwe genen toevoegen wat erg belangrijk is. Voor zover ze bij ons bekend zijn worden ze dan ook door ons uitgenodigd. Maar mocht je iemand kennen die geen lid is van Scandia maar wel een importhond (met stamboom) heeft laat dat dan even aan ons weten zodat wij de eigenaar kunnen uitnodigen.

Iedere eigenaar krijgt een verslag van zijn/haar hond en de fokkers krijgen naast de individuele verslagen van de honden ook een totaal verslag van hun nest(en). Het is geen wedstrijd, maar een gezellige nestdag.

Fokkers hebben inmiddels een oproep van ons ontvangen om hun pup eigenaren uit te nodigen. Mocht je (als eigenaar van een jonge hond in deze leeftijdscategorie) nog geen bericht hebben ontvangen van de fokker neem dan contact op met de fokker van uw hond of als dit geen mogelijkheid is, rechtstreeks met de organisatoren via: [email protected]

We hopen er met z’n allen weer een heel fijne dag van te maken.

Organisatieteam Jonge Hondendag

Datum: