6 jarige Finse Spits reu voor herplaatsing

Helaas heb ik moeten besluiten dat het beter voor mijn roedel is als ik voor mijn reu een ander plekje zoek. Ik heb Tauno een paar jaar geleden als volwassen hond geïmporteerd na een verzoek van zijn fokker of ik iemand wist voor een reu van hen. In Finland zat hij hoofdzakelijk in een kennel maar ook wel in huis. Mijn ervaring tot nu toe is, dat hij het heel goed kan vinden met oudere mannen. Hij is heel zorgzaam en oplettend. Ook voor mij en mijn beide teven is hij heel erg zorgzaam. Mijn beide teven vinden het behoorlijk irritant als hij dit gedrag naar hen toe of naar mij toe vertoond. Met als gevolg dat er schermutselingen ontstaan, vaak tijdens het uitlaten maar ook op andere momenten.

Tauno heeft in Nederland moeten leren dat hij hoofdzakelijk in huis woont en niet buiten, met als gevolg dat hij in huis is en de dames buiten liggen als ik thuis ben. Op zich is Tauno niet moeilijk, maar hij heeft moeite mij te delen met de meiden. Tijdens het wandelen is de lijn strak, maar hij zal niet trekken, tenzij er wild voor zijn neus langsloopt. In Finland ging hij met enige regelmaat mee met de fokker tijdens haar hardlooptraining, ca 1,5 uur. Daardoor is hij gewend om vooruit te lopen. Dat heb ik er niet uit kunnen krijgen. Hij kent zo langzamerhand de basis commando’s in het Nederlands, maar het woordje nee is iets wat hij nog steeds moeilijk kan accepteren.

Naam: Loukkaharjun Tauno

Geboortedatum: 22 februari 2018

Stamboomnummer: NHSB 3238066 (imp. Finland FI21760/18)

Kleur: Rood (Punainen)

Geslacht: Reu (gecastreerd)

Gedrag: aanhankelijk, bezitterig, alles goed willen doen maar geen ‘nee’ accepteren

Corrigeren: beter non-verbaal als verbaal